dimecres, 28 de maig del 2014

Cupcakes de taronja

Què millor que matar el cuc a base de dolços?
Avui vus presentem els nostres primers cupcakes! No arriben a ser com els famosos cupcakes americans però s’hi atraquen.  Si més no eren els nostres primers cupcakes i els hi tenim un carinyo especial.
Els cupcakes sorgeixen a Anglaterra i Estats Units durant el segle XIX i, en català es podrien traduir literalment com a “pastís en tassa”. A Espanya arriben més tard i, a dia d’avui s’han posat de moda fins al punt d’obrir botigues que, exclusivament, es dediquen a la venta i preparació d’aquests.

Els nostres encara que un poc menys professionals tenien bon gust i a més, entraven per la vista! Van ser catats per gent de paladar fi (amics i familiars, que de vegades són els més crítics) i van ser aprovats així que... aquí vus deixam sa recepta!

Ingredients (per sa pasta)

- 3 ous.
- Ratlladura d'una taronja.
- Els grells d'una taronja sencera.
- 250 g de sucre.
- 100 g de mantega a temperatura ambient.
- Un pessic de sal.
- Un iogurt.
- 250 g de farina.
- Un sobre de llevat en pols (Royal).

Ingredients (per sa decoració)

- 250 g de mantega.

- 325 g de sucre en pols.
- Unes gotes de suc de taronja o essència de taronja.

Elaboració

1. Treim la mantega mitja hora abans de la nevera per tal de tenir-la a temperatura ambient.
2. Amb una batidora mesclam els tres ous, juntament amb sa ratlladura de sa taronja, els grells de sa taronja i els 250 g de sucre.
3. Al puré que obtenim, hi afegim els 100 g de mantega, es pessic de sal, es iogurt, els 250 g de farina i el sobre de llevat.
4. Untam mantega per els motlles de cupcake i els rellenam amb la pasta fins uns 3/4.
5. Enfornam durant 20 minuts a 180ºC.
6. Un cop transcorregut el temps, els deixam refredar.
7. Mentres, mesclam els 250 g de mantega amb els 325 g de sucre i ses gotes de suc de taronja amb sa batedora a velocitat alta.
8. Una vegada obtenim massa cremosa ho posam dins una màniga pastissera amb la punta d'estrella i ho decoram tot fet cercles en sentit antihorari i anan d'enmig cap a defora.

Les vam finalitzar amb una floreta feta de fondant taronja.

I... A MENJAR!




1 comentari:

  1. Molt maco el blog i molt clar. aviat en menjarem de tot això. Però quan vinguis a BCN a casa nostre també tenim forn i no cal engegar el motor. ha ha ha

    ResponElimina